19 Aralık 2013

Yalvarışın çok geç, beni kaybettin...

 Kadın olmak zor iş arkadaş. Hele de güzelsen daha bela. Bu dünyaya dişi olarak geldiysen, nefes aldığın sürece çetrefilli bir imtihanın içinde olacaksın demektir. Ve bazı hataların bedeli ağır olur. Kedi bile olsan bu böyledir.

 Ne zaman bi kedi görsem, gözlerim dolar, burnumun direği sızlar. Acaba O'mu diye soran gözlerle bakarım ama hiçbiri o değildir. Küçükken benim de bembeyaz tüylerinin içinde parmaklarımın kaybolmasına bayıldığım, güzel gözlü, zilli mi zilli bir kedim vardı. Tek kusuru da buydu zaten. Ee her güzelin bi kusuru vardı. Onun da olsundu, ne çıkardı! Ama gel gör ki birgün yollarımız ayrıldı.
Kendisi evden kaçıp kötü yola düştü.

 O sabah uyandığımda koca göbeği nefes almamı engellemiyor, patisi burun deliğime girmiyordu. Hayretti! Sık sık yaptığı gibi balkonun altına kaçıp, onu arama çabalarımı izleyerek benimle taşak geçtiğini sanmıştım. Ama bu sefer durum ciddiydi. Güzellik başa belaydı. Ee o kadar güzel olunca da mahallenin erkeklerinin rahat vermesi imkansızdı. Günün her saati kapının önünde ''ne güzel kadındın sen, fahriye abla'' şarkısını miyavlayarak dönenen, Nuri Alço kılıklı erkek kedi familyası onu balkonun altında savunmasız bir şekilde yakalamışlardı, bırakırlar mıydı! Ee hatunun da gözü dışarıdaydı. Durun yapmayın dememe kalmadan elden gitti körpecik. Sıcacık evimizin camından görüldüğü gibi masalsı değildi tabii hayat. Kan revan içinde pişmanlıkla kıvranarak kapımızda meledi günlerce. Öyle ki acısından miyavlamayı unutup kendini kuzu sanmaya başlamıştı. Ama iffetine son derece düşkün olan annem bunu affedebilir miydi? Birkaç gün evde adeta yaprak dökümü çevrildi. Ve Yumoş artık kendine sokaklarda yeni bir hayat kurmuştu. Aylar sonra Bakırköy sahilinde karşılaştık tesadüfen. O bembeyaz tüyleri kapkara olduğundan tanımakta güçlük çeksem de gözüm bir yerden ısırıyordu. Belli ki onunki de beni ısırıyordu! Yüzünü eğerek yanıma yaklaştı. Kim bilir kaçıncı çocuğuna gebeydi. Artık söylenecek söz yoktu. Benim Yumoş diye bi kızım yoktu...

                                                             




                                                             




Hiç yorum yok: